Helft Van Ewijcksluizers stemt tegen uitbreidingsplannen

Datum:
  • dinsdag 8 juli 2008
  • in
  • Categorie: ,
  • 8 juli 2008 Ewijksluis - Ruim 75% van de respondenten geeft aan tegen de gepresenteerde plannen in de ZAP-loods te zijn.
    Helft Van Ewijcksluizers stemt tegen uitbreidingsplannen 

    De helft van de inwoners van Van Ewijcksluis heeft tegen de in de ZAP-loods gepresenteerde plannen (honderd woningen en manege en ZAP verplaatsen) gestemd. Dat is de belangrijkste conclusie van de enquête die de gemeente Anna Paulowna in juni hield onder de inwoners van Van Ewijcksluis. Het college van B&W heeft kennis genomen van de uitkomst van het onderzoek en neemt na de vakantie hierover een besluit.

     Respons groot

     In juni hebben 164 inwoners van Van Ewijcksluis een formulier ontvangen waarin zij zich konden uitspreken over de nieuwbouwplannen en over de instelling van een werkgroep voor de ontwikkeling van Van Ewijcksluis. De respons op de enquête was groot. 65 Procent van de inwoners van 18 jaar en ouder nam de moeite om te reageren. Ruim 75% van de respondenten geeft aan tegen de gepresenteerde plannen in de ZAP-loods te zijn.

     Werkgroep

     Van die 75% stemt ruim de helft (55%) ook tegen de instelling van een werkgroep. 25 Procent van de tegenstemmers is voorstander van het instellen van een werkgroep. Acht van hen willen ook zitting nemen in zo’n werkgroep. Ruim 24 procent van de respondenten (bijna 16% van de inwoners) is voorstander van de plannen zoals die in de ZAP-loods zijn gepresenteerd. Bijna alle voorstanders willen ook dat de gemeente een werkgroep instelt die de ontwikkeling van Van Ewijcksluis gaat bezien. Slechts één voorstander van de bouwplannen vindt dit overbodig.

    Bron: Gemeente Anna Paulowna


    0 reacties :

    Een reactie posten