Overeenkomst Kooyhaven is ondertekend

Datum:
  • vrijdag 7 maart 2008
  • in
  • Categorie:
  •  7 maart 2008 

    Anna Paulowna - Volgens wethouder Fijko van der Laan van Anna Pau­lowna moet binnen vijf maanden de milieueffectenrapportage er liggen.


     Anna Paulowna, Den Helder, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Heijmans hebben woensdag de samenwerkings­overeenkomst ondertekend voor het regionaal havengebonden bedrijventerrein. Kooyhaven komt op het grondgebied van Anna Paulowna.

     Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, als verte­genwoordiger van de publieke partijen in de regio, en Heijmans nemen gezamenlijk de ontwik­keling van het gebied voor hun rekening. Zij zijn de risicodra­gende partijen in de samenwer­kingsovereenkomst.

     De gemeente Anna Paulowna heeft de overeenkomst apart me­de ondertekend, omdat zij de di­rect betrokken publieke partij is voor het te doorlopen planologi­sche traject.

    Den Helder heeft de overeenkomst mede onderte­kend om de gezonde economi­sche ontwikkeling van haar ha­venfuncties te kunnen waarbor­gen. Zij is direct belanghebben­de in verband met haar haven.

    Gedeputeerde Jaap Bond, voorzitter van de stuurgroep: „Ik ben een groot voorstander van meer regionale samenwer­king om de economie in dit deel van de provincie op een hoger plan te brengen."

    Maandag krijgt de Polderse raad een presentatie over Kooy­haven. Voor bewoners zijn er binnenkort informatiebij een­komsten.

    Volgens wethouder Fijko van der Laan van Anna Pau­lowna moet binnen vijf maanden de milieueffectenrapportage er liggen. Daarna volgt het bestem­mingsplan.

     Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten