’De prikkels zijn er niet meer’

Datum:
  • woensdag 12 maart 2008
  • in
  • Categorie: ,
  •  12 maart 2008 Anna Paulowna - Het CDA was niet op de hoogte van Penninks voornemen.
    De mededeling van burgemeester Ar­noud-Jan Pennink kwam niet voor iedereen als een donder­slag bij heldere hemel. Een aantal raadsleden wist al dat hij niet voornemens was om zijn tweede ambtstermijn af te maken.

    Theo Meskers stelt dat de gang van zaken rond Seta Pennink de das om heeft gedaan. „Hij ziet geen toekomst in Seta, in welk verband dan ook, en dat ont­neemt hem de lust om verder te gaan. De prikkels zijn er niet meer en we moeten respecteren dat hij daarom om zich heen kijkt." Meskers heeft vanaf het begin ingeschat dat Anna Paulowna voor Pennink een ’instapge­meente’ was. „Geen eindstation voor iemand met zijn capacitei­ten. Toen hij voor zijn tweede ambtstermijn op zou gaan, kon­den we dit al voorzien."

    Johan Veul (PvdA) heeft er ver­trouwen in dat Pennink niet op stel en sprong zal vertrekken. „Zes jaar is een lange periode. Voor hij voor zijn tweede ambts­termijn op zou gaan, zei hij bij de besprekingen al dat hij wellicht tussentijds zou stoppen." Evengoed kwam de medede­ling van Pennink als een verras­sing. „Omdat hij vrij expliciet zei dat hij teleurgesteld was in Seta."

     Felicitaties 

    Pennink wenste maandagavond geen felicitaties in ontvangst te nemen. Die manier van doen ver­baasde Veul. „Wij hadden deze constructie bedacht zodat niet iedere fractievoorzitter hem zou toespreken. Om te voorkomen dat je vier keer hetzelfde verhaal te horen krijgt. Dit was blijkbaar niet met hem gecommuniceerd. Maar ja, hij houdt niet van proto­col, inclusief zoenen."

    Het CDA was niet op de hoogte van Penninks voornemen. „Het was een verrassende medede­ling", aldus Hans van Tongerlo. „Wij gaan er in onze eerstvolgen­de vergadering over praten. Maar wij kunnen ons voorstellen dat hij erg teleurgesteld is in Seta."

    Onafhankelijk raadslid Jacint van Zaal was onbereikbaar voor commentaar.

     Bron: NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten