Bijeenkomst over plannen Kooyhaven

Datum:
  • dinsdag 11 maart 2008
  • in
  • Categorie:
  • 14 maart 2008

     Anna Paulowna - Op donderdag 27 maart vindt er een informatiebij­eenkomst plaats over de ontwik­keling van het Regionaal Havengebonden Bedrijventerrein, ofte­wel Kooyhaven.
    Deze bespreking in Bloemenlust in Breezand is met name bestemd voor bewo­ners uit de directe omgeving van het te ontwikkelen gebied.

     De bijeenkomst begint om acht uur ’s avonds. Er zal dan uitleg worden gegeven over plannen voor het gebied. Bewoners kun­nen vragen stellen.

    De initiatiefnemers van het project organiseren deze bijeen­komst, omdat zij belang hechten aan de mening en ideeën van de direct omwonenden over de in­houd van de plannen. Bedoeling is om naar aanlei­ding van deze bijeenkomst een zogenoemde klankbordgroep teformeren. Dit is een groep bewo­ners, die regelmatig zal worden uitgenodigd om mee te denken en mee te praten over de invul­ling en uitwerking van de plan­nen.

    In het bijzonder zal deze groep een actieve rol krijgen bij de zogeheten milieueffectrap­portage en het opstellen van een bestemmingsplan voor het be­treffende gebied.

     Doel van het project is ontwik­keling van een havengebonden bedrijventerrein, wat inhoudt dat er een terrein zal worden ont­wikkeld waarop zich bedrijven kunnen vestigen die voor hun ac­tiviteiten vervoer over water no­dig hebben. In 2004 is er al een aanbesteding geweest voor dit plan.

     Het project heeft daarna gerui­me tijd stilgelegen, omdat de Polderse gemeenteraad niet vol­doende overtuigd was van de nut en noodzaak.

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten