Waarom deze herhaling van zetten?

Datum:
  • zaterdag 23 februari 2008
  • in
  • Categorie: ,
  • 23 februari 2008 Anna Paulowna -

    Van Ewijcksluis

    De bewoners van Van Ewijcksluis laten duidelijk hun mening horen. Laat ons dorp met rust! Van Ewijcksluis Adviesbureau Mindful­ness ontmoette tijdens haar presentatie in het gemeentehuis van Anna Paulowna een weerbarsti­ge laptop. Ergens vanaf de tweede rij kwam zacht mopperend de respons: „Als de rest ook zo gaat..." 

     DOOR LYDIA JASPER 

     Mindfulness zegt alles in huis te hebben om het vastgelopen proces tussen Van Ewijcksluis en de gemeente weer vlot te trekken. Daarvoor is het nodig om alle belanghebbenden in kaart te brengen en met hen om tafel te gaan. Zo, over. En weer lief spelen sa­men. Het klinkt zo simpel.

    Alleen hangt er aan het vlottrekken –voor zover mogelijk – wel een prijskaartje van een ton. Da’s een hoop geld. Kun je een hoop leuke dingen voor doen. Zelfs al is die ton niet alleen be­doeld voor het Utrechtse advies­bureau, maar ook voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld het inhuren van een architect.

    Sommige raadsleden vroegen zich hardop af waarom. Waar­om deze herhaling van zetten? Waarom opnieuw proberen de handen op elkaar te krijgen voor een plan waar de bewoners van Van Ewijcksluis niet om zitten te springen? Een ton die al­vast gespendeerd wordt aan een project wat misschien helemaal niet doorgaat. 

    Maar afijn. Dat laatste ligt niet in de lijn die Mindfulness in ge­dachten heeft. Deze gedachte strookt niet met de positieve energie die de heren in onderhandelingen willen steken. Tsjakka! 

    Wethouder Fijko van der Laan ontkende desgevraagd dat de gemeente geheime plannen had en legde nogmaals de voorge­schiedenis uit. Het bekende ver­haal van ZAP dat een kantoor wil realiseren. Dit is een uitge­lezen kans om de loods uit het dorp te laten verdwijnen, waar­door er plek vrij komt voor nieuwbouw in het centrum.

     Kostenneutraal 

     Dat het project minimaal kos­tenneutraal uitgevoerd dient te worden, is volgens de dorpsver­eniging opvallend. „Als er de gemeente zoveel aan is gelegen om dit project van de grond te krijgen mag het volgens ons best wel wat kosten", aldus Jan Beets. En hij had waarschijnlijk een vi­sioen van prijzige woningen en een bord langs de N249 met de wervende tekst ’Wonen in de parel van Anna Paulowna’. Hier realiseert die-en-die-projectont­wikkelaar in samenwerking met deze-en-gene zoveel huizen. En aan de horizon glinstert het randmeer. Rij vanuit Van Ewijcksluis langs het Amstel­meer en het bord met de olijke Viking is niet te missen. Welkom op het geheime Wad­deneiland. Het schijnt dat ze daar ook 2100 huizen aan het water willen bouwen.

     Bron: NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten