Presentatie over Van Ewijcksluis

Datum:
  • dinsdag 12 februari 2008
  • in
  • Categorie: ,
  • 12 februari 2008 Anna Paulowna - „Zonder vooraf voorwaarden te stellen. Alleen op die manier kunnen we eruit komen."
    Nadat Mindfulness al eerder plannen in Naarden en Loosdrecht recht­trok, is het nu de beurt aan Van Ewijcksluis. Het gaat om de ont­wikkeling van het gebied rond­om de ZAP-loodsen.

    Het bureau uit Utrecht verzorgt maandag tijdens de raadsverga­dering in het gemeentehuis van Anna Paulowna een presentatie over de zogenoemde stakehol­dersmethode. De raad wordt ver­zocht om een krediet van een ton beschikbaar te stellen. Hiervoor worden de diensten van Mind­fulness betaald plus eventuele externe ondersteuning, zoals bijvoorbeeld een architect en een financieel deskundige.

    Mocht een ontwikkeling in Van Ewijck­sluis plaatsvinden dan kunnen de kosten mogelijk via een ex­ploitatie- of samenwerkings­overeenkomst worden verhaald.

    Binnen het Polderse college is al reeds gesproken over Mindful­ness. De gemeente heeft de hulp ingeroepen van een onafhanke­lijke procesbegeleider, zodat zo de besprekingen weer verder op gang worden geholpen. 

    In de afgelopen jaren is door de private partijen meerdere ke­ren geprobeerd om het gebied in Van Ewijcksluis te ontwikkelen. Doordat deze plannen niet op in­stemming van de bewoners van Van Ewijcksluis konden reke­nen, zijn deze pogingen telkens gestrand.

    Tijdens een informa­tieavond in juni vorig jaar ageer­den bewoners fel tegen het plan van ontwikkelaar Grondzaak BV. Volgens de aanwezigen was het te massaal. De gemeente zegt in het raads­voorstel dat bewoners – onder andere vertegenwoordigd door de dorpsvereniging – hebben aangegeven dat ze bereid zijn om mee te willen werken aan een on­derzoek naar mogelijke ontwik­kelingen. Dit geschiedt dan op basis van de stakeholdersmetho­de.

    Volgens wethouder Fijko van der Laan gaan de belanghebben­den dan blanco het proces in. „Zonder vooraf voorwaarden te stellen. Alleen op die manier kunnen we eruit komen."

    Evengoed heeft de gemeente wel een paar kaders aangegeven. Zo staat het versterken van de vi­taliteit van Van Ewijcksluis voor­op en moet het niet alleen om woningbouwprojecten gaan. Ook moet het hele project voor de gemeente minimaal kosten­neutraal worden uitgevoerd.

    Een ontwikkeling mag evenmin een mogelijke toekomstige ver­binding van het dorp met land­goed Hoenderdaell blokkeren.


    Bron: NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten