’Crossen weer op agenda’

Datum:
  • donderdag 25 oktober 2007
  • in
  • Categorie:
  • 25 oktober 2007 - Noordkop  -  Initiatief voor actiesportcentrum met motorcross, slipschool en kartbaan.

    De gemeenteraad van Wieringermeer wordt begin volgend jaar gevraagd mee te werken aan een haalbaarheidsonderzoek voor een groot actiesportcen­trum. Dat verwacht wethouder Jan van den Bos. Hij is met initiatiefnemers in overleg over wat er allemaal mogelijk moet zijn, naast een motorcrossbaan.
     
    „We hebben de gemeenteraad al in een besloten bijeenkomst bij­gepraat over de mogelijkheden. Met een maand of twee verwacht ik dat het college van B en W een definitief voorstel krijgt van de initiatiefnemers, met daarin de vraag of er meegewerkt kan worden aan een haalbaarheidsonder­zoek. De investeerders willen na­tuurlijk van de gemeente weten wat er wel en niet mogelijk is voordat ze verder gaan met het ontwikkelen van de plannen."
     
    Volgens de wethouder zijn er wel al veel mogelijkheden geopperd. „Het was vanuit de ge­meenteraad de wens om te kij­ken of we naast een motorcross­baan niet een uitgebreider actie­sportcentrum kunnen realiseren in de Wieringermeer. Daar ben ik het afgelopen jaar mee bezig ge­weest en nu zijn er plannen voor onder meer een verkeersveilig­heidcentrum, een slipschool, een rijopleiding, een kartbaan, trail­circuit en dergelijke, naast de motorcrossbaan. Het is begin volgend jaar aan de raad om aan te geven wat er wel of niet kan."
     
    Zeker is volgens Van den Bos wel dat als de raad heil ziet in een  uitgebreid actiesportcentrum, dat de eerder genoemde locatie voor de motorcrossbaan te klein is. „Eerder kwam de hoek tussen de Alkmaarseweg en de Groet-weg in beeld voor de crossbaan. Maar daar passen al deze activi­teiten niet op."
     
    Binnenkort wordt al duidelij­ker hoe de gemeenteraad denkt over een motorcrossbaan in de hóek bij de Alkmaarseweg. Vocrr de milieu-effectrapportage voor de megapluimveeboerderij van de familie Weel moet de raad be­slissen of ze in de procedure een eventueel motorcross terreindaar mee willen nemen. Het be­drijf van Weel wordt mogelijk in dezelfde hoek van de Wieringer­meer gevestigd. Stelt de raad dat de motorcrossers niet hoeven worden meegenomen als extra richtlijn in de mer-procedure, dan valt die locatie vrijwel zeker af voor de motorcrossers.
     
    Van den Bos is in ieder geval re­delijk positief over de plannen voor het actiesportcentrum. „Het voldoet aan datgene wat we in het collegeprogramma heb­ben opgenomen. En ook financi­eel zit het zo te zien goed in el­kaar."
     
    Bron: NHD




    Copyright © Stichting JAS 1999 - 2005,  Disclaimer,  Privacy

    0 reacties :

    Een reactie posten