’Met dorp werken aan plan Van Ewijcksluis’

Datum:
  • woensdag 12 september 2007
  • in
  • Categorie: ,
  • 12 september 2007 Anna Paulowna - De gemeente Anna Paulowna roept de hulp in van een onafhankelijk ’procesbegeleider’ bij de plannen voor woningbouw in en ontwikkeling van Van Ewijcksluis.
    Dat moet leiden tot een plan dat gedragen wordt door zowel college, Grondzaak en dorpsbewoners. Dat plan mag in elk geval de so­ciale cohesie en het karakter van het dorp niet aantasten, aldus wethouder Van der Laan.

    De Dorpsraad van Van Ewijcksluis vreest hiervoor bij grootschalige woningbouw in het dorp. Tij­dens een bijeenkomst afgelopen zomer bleek dat zij een aantal van veertig nieuwe woningen het maximum vond voor het dorp.

    In de ogen van burgemees­ter en wethouders heeft deze bij­eenkomst echter geen nieuwe ge­zichtspunten naar voren ge­bracht.

    Argumenten die toen en later nog te berde zijn gebracht, had het college ook al meegewogen in de beslissing om verder onder­zoek te doen naar de Grondzaak-plannen. B en W willen dan ook op de ingeslagen weg voortgaan, ook al beseffen zij dat hiermee wordt uitgegaan van een veel groter aantal dan veertig woningen.

    „Voor dat aantal kan het financi­eel sowieso niet uit", stelt wet­houder Fijko van der Laan. „De plannen van Grondzaak kunnen echter een zodanige stimulans voor Van Ewijcksluis en de gehe­le gemeente betekenen dat ver­der onderzoek meer dan nuttig is. Het biedt de kans op wonin­gen voor starters en ouderen, de mogelijkheid in te spelen op ont­wikkelingen in de directe omge­ving zoals bijvoorbeeld de komst van het randmeer."

    Een onafhankelijk persoon moet de verschillende partijen tot elkaar brengen. „Zodat een plan ontstaat waar iedereen wat mee wint: de inwoners van Van Ewijcksluis, de gemeente als ge­heel en de ontwikkelaar. Door goed samenspel moet dit kun­nen lukken." Pas als het proces van overleg met bewoners is af­gerond, zal het college een defi­nitief standpunt innemen over de plannen van Grondzaak.

     De uitbreiding van de ZAP-loodsen past in elk geval niet in de ontwikkelingsplannen. Een voorstel daartoe zal dan ook niet aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

     Bron: NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten