Regentenpartijen tuk op geheim overleg Kooyhaven

Datum:
  • dinsdag 20 september 2005
  • in
  • Categorie: , ,
  •  20 september 2005 - Anna Paulowna  -  Zodra democratisch gekozen volksvertegenwoordigers eenmaal op het pluche zitten, hebben ze lak aan alles wat met democratie te maken heeft. 

    Dat bleek maandagavond weer eens in het Wapen van Anna Paulowna. Raadsleden van CDA, VVD en PvdA kwamen daar bijeen voor een geheim overleg over het plan Kooyhaven. Dit plan werd in de openbare raadsvergadering van 27 april 2005 afgeschoten, maar staat kennelijk stiekem toch nog steeds op de agenda van de plaatselijke regentenpartijen. Waarom zou je anders in het geniep moeten praten over een plan dat je als raad al hebt afgekeurd?

    De Kooyhaven bestaat niet, maar toch is een flink aantal Polderse raadsleden er al in geslaagd er diep in te zinken. Alleen al door het bijwonen van een GEHEIM overleg (anno 2005 in zogenaamd democratisch Nederland!) over deze bij raadsbesluit weggestemde haven, maken deze raadsleden duidelijk dat zij niet vies zijn van onderonsjes. Geheime onderonsjes: niet openbaar, dus niet controleerbaar. Kan het nóg ondemocratischer?

    Geheim vooroverleg

    In de bouwwereld weten ze er alles van. Geheim vooroverleg, geheime prijsafspraken. De politiek spreekt er schande van en pakt de bouwers hard aan. Geheim vooroverleg is verboden, zo oordeelt de politiek. Wie erop wordt betrapt, riskeert een fikse boete. Maar wat riskeren politici eigenlijk die op geheim vooroverleg worden betrapt? Welk risico lopen zij als zij in het geheim overleggen over zaken die in het openbaar besproken horen te worden? Hoe hoog wordt hun boete? Wie beboet de Polderse raadsleden die maandagavond willens en wetens naar een GEHEIM VOOROVERLEG over de Kooyhaven kwamen? Wie spreekt er schande van? De Polderse politici zelf niet, die waren maar wat tuk op dit geheime overleg. De voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester A. Pennink, óók niet. Deze D66-aanhanger (bestuurlijke vernieuwing blablabla, maar ondertussen lekker aanschurken bij de regenten) was zelf ook bij het geheime onderonsje aanwezig, ongetwijfeld met z’n pet op van voorzitter van de Stuurgroep Kooyhaven. Zelfreinigend vermogen kennen ze niet, deze Polderse bestuurders. Gelukkig is er dan altijd nog Stichting JAS. Die doet het vuile werk wel weer.

    Geheime overleggers

    Het plan Kooyhaven is 27 april 2005 officieel afgeschoten in de openbare vergadering van de gemeenteraad van Anna Paulowna. Dan zóu je denken dat de raad is uitgepraat over dit plan, maar niets is minder waar. In het geheim wordt gewoon verder gewerkt aan dit plan, en wel door de Stuurgroep Kooyhaven waarvan burgemeester A. Pennink voorzitter is. De provincie Noord-Holland, in de persoon van gedeputeerde J. Schipper, is net als Pennink dól op de Kooyhaven. Het ideetje voor een geheim vooroverleg met Polderse en Helderse raadsleden was dan ook afkomstig van de Stuurgroep en de Provincie.

    De Polderse raadsleden die zich lieten verleiden tot dit onderonsje zijn de dames E. Vlaming (CDA) en C. de Lange (VVD) en de heren C. Dorsman (CDA), J. van Tongerlo (CDA), A. Janssen (VVD), J. Veul (PvdA), F. v.d.Laan (PvdA). De wethouders L. Franken (CDA) en S. Steenbergen (VVD) waren ook van de partij.

    Uit Den Helder waren alleen maar present burgemeester Staatsen en de heer Mosk. Gedeputeerde J. Schipper (CDA) fungeerde als De Grote Roerganger. De medewerkers van Stichting JAS kregen géén warm welkom van gedeputeerde Schipper.

    Uit betrouwbare bron vernam JAS na het geheime overleg dat de Polderse CDA-ers hebben toegezegd dat zij ná de realisatie van bedrijventerrein De Pietershof hun bezwaren tegen het plan Kooyhaven zullen intrekken, maar dat zij daarmee wachten tot na de raadsverkiezingen van 2006. Mooi is dat, meneer Dorsman, mevrouw Vlaming en meneer Van Tongerlo!

    Bron: Redactie JAS




    0 reacties :

    Een reactie posten