Zit Darwind straks perfect op Kooyhaven?

Datum:
  • zaterdag 29 maart 2008
  • in
  • Categorie:
  • 29 maart 2008

    Anna Paulowna - Ach, hou toch op. Wat moet dit bedrijf op Kooyhaven?


     Klankborden 

    Wel leuk, zo’n klankbord-groep. Maar wat schuift het als je daar zitting in neemt? Het was een legi­tieme vraag die donder­dagavond werd gesteld in een vol Bloemenlust.

     DOOR LYDIA JASPER

     Initiatiefnemers gaven in Bree­zand uitleg over de plannen voor het gebied en de bewoners. Met als achterliggende gedachte dat direct-omwonenden hun meningen en ideeën kwijt kon­den als zij zich lieten vertegen­woordigen door een selecte groep. Oftewel klankbordgroep. Als je in daarin plaats neemt, moet je eigenlijk je niet willen laten betalen, was het ant­woord. Dan kan er ook nie­mand zeggen dat iemands stem is gekocht. Want het gaat om investeren in de toekomstige woonomgeving.

     Klankbordgroep 

    Mooi woord, klinkt muzikaal. Maar vanuit de zaal kwamen allerminst al­leen geluiden die in harmonie waren met de sprekers. De be­zoekers willen antwoorden op vragen.

    Geen langetermijnvisie. Mensen willen gewoon weten of ze een autospuiterij als buur­man krijgen. Nu. En evengoed kwamen er opmer­kingen over het nut en de nood­zaak.

    De bekende kritische vra­gen over Darwind, dat een ruimtevraag heeft die tweederde van het regionaal havenge­bonden terrein beslaat. Wat moet dit bedrijf op Kooyhaven?

    Iemand kon zich niet voorstel­len dat Darwind daar perfect zou zitten. Zo achter vier brug­gen en een sluis die de onderne­ming van de zee scheiden. En is zo’n strookje wel groot ge­noeg? Kijk, als Darwind nou in IJmuiden ging zitten. Dat was een haven. Of Rotterdam. Da’s helemaal een haven. Dan klinkt Breezand toch heel anders. De onderhandelingen zijn nog in volle gang, was het weer­woord van achter de tafel. En de haven van Den Helder wordt gezien als het middelpunt van de Noordzee. Ach, hou toch op. Het werd zachtjes gemopperd in de zaal.

    Bron: NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten